Foto - mat

This morning's breakfastFiberrik, cottage cheese, avocado, salt og pepper, blåbær og bringebær ♥

Herlig lunsj
Sushi cravings

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Hei dere! Nå sitter jeg i senga med sushi på fanget, og bøker ved siden av meg. Studentlivet har begynt å bli seriøst, og det er slutt på fadderuke og morsomheter. Derfor blir det lite tid til blogging fremover, rett og slett fordi jeg har et veldig stramt tidsskjema om dagen. Det er uansett utrolig koselig at dere er innom her, selvom det ikke er så mye nytt å se, haha. Nå skal jeg lese litt til før jeg legger meg og blir uthvilt til morgendagen.

Bare jeg som elsker sushi?

Perfect morning

God morgen! I dag har jeg stått opp ekstra tidlig for å bli så forberedt jeg kan som overhode mulig. I dag er nemlig første skoledag - jeg begynner på universitetet, og har veldig mange blanede følelser. Derfor syns jeg alltid det er bra og ha god tid om morgnen, lage en deilig frokost, og bruke litt ekstra lang tid i dusjen. Så lenge starten på dagen er perfekt, er jeg fornøyd og kan derfor glede meg litt mer til å begynne på skolen.

Flere som begynner på skolen i dag? ♥

Orange and pradaMye å gjøre

Hei dere! Jeg har ikke vært flink til å oppdatere så mye i det siste, men det er rett og slett fordi alt går i ett for tiden. Først var det en uke i Kypros, en dag etter var det Skottland for å se lillesøster i EM (de tok faktisk gull!! sykt stolt), og så var det rett i ny jobb. I dag har jeg senvakt så jeg fikk litt tid til å blogge nå. Har nettopp laget smoothie til meg og kjæresten før jeg må røre på meg. Vi snakkes!

addictedIskaffe har blitt min hverdag, jeg bare måå ha det! Enten jeg kjøper tines versjon, lager hjemmelaget eller kjøper ferskt fra en kafé, har jeg blitt avhengig av denne type kaffe, og det er nesten litt skremmende, haha. Jeg har lyst på det hele tiden (uten å overdrive), og det kan være det eneste jeg drikker en hel dag uten å tenke noe over det. Det er sikkert bare en "periode" jeg har, så det går sikkert over snart!

Noen som kjenner seg igjen? ♥

Smoothie tuesday

aah, smoothie er noe av det beste jeg vet! noen som er enige? ♥

Today's breakfast

Hjemmelaget tunfisksalat, avocado, iskaffe og sjokolade crossaint - en perfekt start på dagen. Hvordan startet du denne dagen? ♥

Kokkekurs

I går var vi på kokkekurs her i Thailand, hvor vi lærte å lage fire valgfrie thailandske retter. Det var veldig gøy og lærerikt, og jeg gleder meg masse til å komme hjem og lage deilig mat til familie og venner. Jeg syns smaken av thaimat er helt himmelsk, det er så utrolig mange gode smaker til tross for at det kan være litt sterkt.

Det vi gjorde, var å bestemme hvilke retter vi ville lage, og dermed gå på markedet og handle:

Deretter måtte vi kutte opp grønnsaker og diverse, for så å få instruksjon til hvordan man skulle tilbrede maten:

Vi valgte å lage vårruller, stekte cashewnøtter med kylling, Chiangmai noodle og rekesuppe, og alt smakte nydelig. Det var desverre veldig mye mat (som dere sikkert skjønner), så jeg klarte ikke å spise opp alt, haha. Men når jeg kommer hjem skal jeg lage masse av dette, spesielt cashew-retten, det var den beste!


Chiangmai noodle


Rekesuppe


Vårruller og stekte cashewnøtter med kylling og ris

Haha, jeg føler meg nesten litt proff, kan nesten ikke tro at det er jeg som har laget dette. Flere som liker thaimat?  ♥

HappinessGod formiddag! Denne uken har gått i ett. Det er så mye jeg har ordnet, og det er fortsatt en hel haug jeg mangler å gjøre. Men til tross for alt stresset, har jeg så sykt reisefeber nå, og jeg kjenner det kribler i magen. I dag har jeg tatt meg tid til å ta frem fastelavensbollene jeg lagde på søndag, og kjøpt meg en pakke jordbær for å få litt sommerfølelse. I tillegg er det jo valentines day i dag! Senere skal jeg begynne å pakke litt smått, og kjøpe inn de siste tingene som mangler. Så skal jeg vel gjøre noe koselig og romantisk med min kjære. Ønsker alle en fin dag!

Hva syns du om bildene? ♥ (det smakte like godt som det ser ut)

Carrot cake recipeHei dere! Her om dagen bestemte jeg og kjæresten min oss for å lage en kake (midt på natta), og over ser dere resultatet. Det er en av de beste gulrotkakene jeg har smakt, spesielt med den deilige frostingen på. Og siden kaken ble så vellykket, tenkte jeg å vise dere oppskriften! So here we go;

Ingredienser:

♥ 4 stk egg

♥ 3 dl sukker

♥ skallet fra en halv appelsin

♥ 2 ts bakepulver

♥ 1 ss kanel

♥ 1 ts vaniljesukker (eller frøene fra en vaniljestang)

♥ 5 ss olje (eller smør)

♥ 5 dl revet gulrot

 Forhåndsvarm ovnen på 180 grader. Pisk så egget og sukkeret sammen, så det blir luftig, og nesten hvitt. Deretter ha oppi halvparten av melet, kanel og bakepulver. Rør godt! (Det er en fordel hvis du har kjøkkenmaskin).

Ha i oljen eller smøret og resten av melet. Rør godt så det ikke blir noen klumper.Rasp gulrøtter, til du har ca. 5 dl. Du kan gjerne ha litt mer enn anvist. Gjør det samme med den halve appelsinen, og rør godt. Smør en rund kakeform, ha røra oppi og sett kaka i midten av ovnen i ca. 40-45 minutter. Hold et øye med den så den ikke blir for brun.

 

I mellomtiden kan du lage glasuren:

♥ 200g smør (romtemprert)

♥ frøene fra vaniljestang

♥ 4dl melis

♥ 200g philadelphia ost

♥ 1 ss sitronsaft

♥ appelsinskallBland smøret og vaniljefrøene sammen, til det blir silkemykt. Ha deretter oppi resten av ingridiensene (appelsinskallet kan du ha oppi til slutt, og du bestemmer selv mengden), og rør godt sammen til det blir fluffy. Husk: hvor lenger du rører, jo bedre blir frostingen.

Når kaken er ferdig må du vente til den er helt avkjølt. Deretter kan du smøre på glasuren, og eventuelt dele kaka i to (på langs) så du får to lag med glasur. Da er kaken klar til servering, pynt gjerne med deilige skogsbær som vi gjorde, eller det du selv ønsker. Bon appétit ♥

Today's lunchNå sitter jeg og koser meg med en fersk, hjemelaget smoothie, med musikk i bakgrunnen og sol i vindusruta. Det å bruke lang tid om morningen er virkelig det beste jeg vet. Tenkte å sette på en episode med one tree hill, før jeg etterhvert lager meg en ordentlig frokost. 
Hva syns dere forresten om det nye designet? Jeg er veldig fornøyd! ♥

Brownie cookiesGod kveld! Jeg er fortsatt syk, og på sånne dager er det alltid veldig kjedelig å ligge på sofaen foran tv'en hele dagen. Derfor bestemte jeg meg for å gjøre noe annet som likevel ikke er så krevende, og tok frem bakeboken jeg fikk av kjæresten min til jul. De smakte hvertfall utrolig godt, og om noen vil ha oppskriften, må dere bare si ifra! Jeg elsker å bake!

Flere som liker å bake?♥

Sunday again
God morgen! Som noen av dere har fått med dere, elsker jeg lange søndagsfrokoster. Jeg elsker å eksprementere med mat, og blir like overrasket hver gang. I dag prøvde jeg meg på en blanding av blåbær-yoghurt, bananer og blåbær, og det blir virkelig ikke siste gang! N-A-M :D :D

Liker dere forresten at jeg legger ut bilder av mat? Hvordan var deres morgen? ♥

Got to love tapasåh, jeg er i himmelen. Et stort bord stappet med masse forskjellige tapasretter er midt i blinken for meg! Greske salater, bruccetta, foccacia, greske kjøttboller og pølser, fylte paprika, forskjellige oster, dipp i alle fomer, og ja, listen er lang. Dette var middagen vår 2. juledag, hvor hele familien ble samlet for å takke for gavene osv. Stemoren min er utrolig flink til å lage mat, så i stedet for å servere gamle julerester som de fleste er lei av, valgte hun heller å lage det største tapas bordet med masse digg. Perfekt i mine øyne!

Flere som liker tapas? ♥

Mummidalen i pepperkaker


Hei! I dag har det vært pepperkakehus-konkurranse, og det har vært utrolig gøy! Min gruppe kom opp med den geniale idéen om å lage mummidalen, og jeg syns resultatet ble utrolig kult! Jeg og Ida (roomie) monterte alt sammen, mens resten har laget figurer og pyntet osv. Vi har enda ikke fått vite vinneren av konkurransen, men jeg må innrømme at jeg tror vi har en god sjanse med tanke på hvor gjennomført alt er.
Hva syns dere? Flere som har laget pepperkakehus i år?

Tempura banan

Hei dere! Det var flere som gjerne ville ha oppskriften på tempura bananen vi lagde i kokkekonkurransen, så her får dere den. Bananen ser ikke så veldig fritert ut, og det er fordi den ikke ble stekt i frytyrkoker, som egentlig hadde vært best. Da hadde bananen fått en mer gylden farge. Likevel var dette supergodt, selv om den bare ble stekt i ovnen. Det finnes veldig mange forskjellige banan-oppskrifter, men denne er slik som det lages i Thailand.

Ingredienser:
Ferske bananer
Mel 
Brødsmuler
(Melet og brødsmulene fåes kjøpt i asiatiske matbutikker, så det er bare å spørre om hva slags mel dere trenger for å lage tempura banan) 


Fremgang:
- Del bananene i to
- Bland melet og brødsmulene sammen
- Rull bananene i blandingen
- Sett i ovnen på 170 grader i 5 minutter
- Serveres med is og karamelsaus 

Bon appétit ♥

Breakfast in bedåh,  som jeg elsker slike morgner! Hvor man bare kan slappe av med en kopp te, en langvarig frokost og månedens moteblad. I dag tenkte jeg at jeg skulle gjøre ferdig noen julegaver, lage nedtelling til juleferien, og lage en jule-spilleliste for desember. Og så håper jeg på flere dager som denne, for sånne frokoster gjør så mye med dagen og ikke minst humøret!
Hvordan liker du din morgen best? 

Chicken red curryEn thai-rett som smaker helt fantastisk! Det er lettvindt, billig og smaker helt himmelsk! Vi lagde denne retten til en kokkekonkuranse i dag, gjett hvem som vant!! Vi lagde også frytert tempura banan til dessert, så hvis dere er interessert, kan jeg godt legge ut oppskriften til det også! Her har dere oppskriften til min nye favoritt-rett:

Ingridienser (2 porsjoner):
300g kyllingfillet
1-2 ss red curry paste
2 ss soyaolje
1,5-2 kopper kokosmelk
1 aubergin
1 ts sukker
1 kopp vann
3 ss fiskesaus
 

Fremgangsmåte:
- Stek kyllingen, og la den avkjøles
- Ha olje i en wok-panne
- Bland curry pasten og oljen sammen (det skal frese)
- Hell opp i kokosmelken, la det koke
- Bland kyllingen i gryta
- Ha resten av ingrediensene oppi gryten, rør godt
- Pynt retten med paprika og basilikum, ris er også godt til!


Bon appétit ♥

Costa in Rigaahh, himmelsk! Costa ble besøkt flere ganger i løpet av turen, de har utrolig god drikke, og verdens beste salat. Også er det så koselig å sitte på kafé!

The time to relax is when you don't have time for it.

Noen ganger er man nødt til å tenke på seg selv, og gi seg selv litt ekstra pleie. I dag lagde jeg meg en deilig smoothie, satt meg ned med en god bok, og lot mamma stelle med håret mitt. Senere satt jeg meg på flyet, og tok turen mot mitt andre hjem på folkehøgskolen. Etter en lang reise er jeg utrolig sliten, så nå skal jeg se en episode med Sex and the city, og legge meg.Hva er deres planer for kvelden?

HøstfrokostDet er så deilig med høstferie! Alle små ting i livet er ting jeg setter utrolig stor pris på nå. Det er så godt å forsyne meg av hva jeg vil i kjøleskapet (og når jeg vil), velge hva jeg vil ha på menyen selv, bruke så lang tid jeg vil i dusjen, og være med de aller beste! Det beste var å se kjæresten min da jeg kom inn døren, jeg har aldri hatt mer smilende øyne enn da tror jeg. I dag har jeg spist en deilig høstfrokost, og skal straks til Sverige!

Ha en fin dag!

Smoothie for breakfastmmm :):) Startet dagen med fersk mangosmoothie, en perfekt start på dagen! Nå skal jeg en tur ut og ta sol med søsteren min, fant ut at jeg trenger litt underlag før jeg reiser til Spania. Vi blogges!

anything is good if it's made of chocolate

egg and bacon for lunch


 litt sen lunch, men det er en stund siden nå altså. Bare jeg som er litt treg:p Nå skal jeg gjøre meg klar og komme meg avgårde, skal nemlig til søsteren på middag klokken syv, noe jeg tror blir veldig koselig. Håper alle får en fin lørdagsveld!

hits