april 2013

Contrast

Da jeg var i Thailand tror dere kanskje det dreide seg om hvite strender, blått hav, billig shopping og full avslapping. Det har jeg kanskje utrykt for dere også, i og med at jeg kun har lagt ut bilder av det. Det dere ikke vet, er at når vi var i Nord-Thailand, fikk vi se den store kontrasten av Thailand. Vi besøkte barnehjemmet Baan Chivit Mai som er drevet av nordmenn som er plassert i Chiang Rai, og har barn i aldere fra 2-19 år. Her tar de vare på barn som er foreldreløse, og til og med uten statsborgerskap - og hjelper dem med å få utdannelse. Dere kan lese artikkelen om barnehjemmet jeg skrev HER! I tillegg til å hilse på de nydelige barna ble det arrangert en tur dagen etter hvor vi skulle overnatte i en landsby som er en av landsbyene det kommer mest barn fra til barnehjemmet. Det var en veldig annerledes natt for å si det mildt, men jeg syns det var utrolig verdt å se hvordan det faktisk er i slummen av Thailand.

Jeg elsker å ta bilder av barn! Synes de har så mange fine uttrykk, uten at jeg ber dem om å gjøre det. Hva syns dere om bildene? ♥

Relaxed SundayJeg elsker søndager på fokehøgskole! Det er den eneste dagen i uka vi faktisk har fri hele dagen, kan sove så lenge vi vil, spise god gammeldags søndagsmiddag med dessert, og bare slappe helt av. I dag består altså dagen min av macen på fanget, frustrerte fruer, annanas, iskaffe og te, og hvis jeg føler for det tar jeg meg kanskje en tur ut så jeg får litt frisk luft.

Hvordan ser din søndag ut? ♥

Livsglede

Her er resultatet på "livsglede" prosjektet som jeg såvidt nevnte for dere i forrige uke. Ble veldig fornøyd, elsker utrykket til min vakre søster. Hun er alltid så flink, og hun gjør det alltid akkurat som jeg vil ha det!Hva syns dere? ♥

TrondheimHer har dere noen bilder fra Trondheim! Var utrolig koselig å se søsteren min og bestevenninna mi igjen! Vi hadde det kjempe gøy, og tiden fløy altfor fort. Nå er det heldigvis under tre uker til jeg ser de igjen, og da har jeg fylt 20, så vi slipper dumme 18-årssteder som er overfylt med 16-åringer med fake leg. Haha, uansett så fikk jeg tatt bilder til livsglede prosjektet, som jeg kan vise dere når jeg er ferdig! Ble faktisk veldig fornøyd :-)

Hva har dere gjort i dag? ♥

antrekk

Som nevnt tidligere var jeg i Trondheim fra i går til i dag med søsteren min og bestevenninna mi. Vi hadde det utrolig koselig og gøy, spesielt når vi dro ut på kvelden. Må si at jentene i Trondheim kler seg veldig lettkledd! Hvertfall der hvor vi var... :p Ellers har jeg hatt en super helg, og jeg gleder meg masse til å komme hjem om bare tre uker. Uansett, var dette lørdagens antrekk. Like?

Håper alle hat hatt en like fin helg som jeg har! ♥

God helg!


arkivbilde

Skulle bare ønske dere alle en god helg! Jeg får besøk av min kjære søster og bestevenninne, de skal sove på skolen fra i dag til i morgen, også tar vi oss en tur til Trondheim! Tenker å ta med kameraet, så stay tuned! Har nemlig en fotooppgave som er den siste i år, så må gjøre noe ut av det. Temaet er livsglede, er det noen som har noen forslag til hva jeg kan ta bilde av? Spytt ut!

Hva skal dere i helgen?  ♥

answers

I hvilket land/hvilket sted likte/trivdes du best? Jeg har jo vært i tre helt forskjellige land, så det er litt vanskelig å sammenligne. Men med den følelsen jeg sitter igjen med nå, er at Australia var det landet jeg likte best, og at Melbourne var den beste byen vi var i.

Hvilke plasser var du på i Australia, og anbefaler du de plassene? :) Jeg var først 4 dager i Melbourne, og så én uke i Sydney, og jeg anbefaler begge plassene! Jeg likte kanskje Melbourne best, men det tror jeg er fordi jeg ikke hadde så mange forventninger til byen fra før. Den overrasket meg på alle mulige måter, kulturmessig, stemningen, intimiteten og folkene var bare helt fantastiske! 

Hva var det beste med turen? Det beste må vel være at jeg har fått opplevd og sett utrolig masse på så kort tid, noe jeg er utrolig takknemlig for. Dette har ikke vært en ferie med strender, soling og shopping (selvom det har vært inkludert), men en tur jeg aldri kommer til å glemme nettopp pga alt jeg har sett og gjort.
Vakre Melbourne ♥♥

Hvordan var det å komme hjem til Norge, siden det var så varmt? Jeg skal innrømme at jeg kom hjem med et ganske stort kuldesjokk, 50 grader forskjell er ikke bare bare! Men jeg vendte meg fort til det, selv om jeg gjerne skulle brukt shorts og tynne klær litt lenger. Hadde på en måte forventa vår til jeg kom hjem, men der tok jeg visst feil!

Ble du lei av varmen? I Singapore var varmen veldig intens og fuktig luft. Det gjorde at vi ble veldig lei og utslitt av varmen. Det samme var det i Bangkok, så der lå vi stort sett inne under air-con den verste tiden på dagen, og gikk ut på kvelden. Selv om det var ganske varmt det også, så var det hvertfall bedre enn når sola stod høyest på himmelen.

Kunne du blitt der noen flere uker? Jeg var egentlig ganske klar for å dra hjem når vi dro, men det er vel kanskje pga innstillingen. Jeg savnet kjæresten min og familie og venner veldig, men om turen hadde vart et par uker til, tror jeg ikke jeg hadde merket noe forskjell.

Hvor i Thailand var du, og hvilket sted likte du best? Faktisk ganske mange steder! Vi var i Chiang Rai, Chiang Mai, Trang, Ko Lao Liang, Krabi, Phi Phi, Kura Buri, Ko Surin og Bangkok! Jeg likte vel øyene best, enten Ko Lao Liang eller Ko Surin. Det var helt fantastisk å ha en hel strand for seg selv med veldig lite turisme og bare leve i paradis!

Gleda du deg litt til kulden i Norge? Egentlig ikke. Det eneste jeg gruet meg til å komme hjem, var faktisk kulden, haha :p

Hvor ville du anbefalt å være hvis man skulle dratt på en reise? Det spørs helt hvilken reise du er ute etter! Er du ute etter totalt avslapping med hvite strender og turkist hav, ville jeg jo anbefalt Thailand. I tillegg er det jo latterlig billig der nede! Er du ute etter litt mer storbyferie, med veldig hyggelige mennesker, gode shoppingmuligheter, mye fint å se, feste og ha det gøy, ville jeg anbefalt Australia.

Var det deilig? Det var utrolig deilig ja! Det å kunne kjenne varmen på kroppen, og samtidig vite at de i Norge gikk med dunjakker og uggs, gjorde at jeg satt utrolig pris på solen og varmen selv på de verste dagene med fuktighet. Dessuten fikk jeg jo farge på kroppen, noe som er greit å ha før sommeren kommer hit.

Hvordan var maten? Maten i Australia var egentlig helt normal. Akkurat det samme som vi får i Norge egentlig, også har de jo indiske, kinesiske og amerikanske restauranter, blant annet. I Thailand gikk det veldig mye i ris og kylling, så jeg ble litt lei til slutt. På den ene øya vi var på fikk vi servert tre måltider om dagen, hvor hver eneste rett var med ris og sjømat. Og vi var der i tre dager!!!

Reiset du rundt med klassen din? Kunne du snakket litt om det?
Ja, det gjorde jeg. Jeg går på folkehøyskole på reiselivslinje, hvor Australia og Thailand var hovedreisemålene. Månedene før vi dro brukte vi på å planlegge og gjøre klar til turen, bestemme hvor og hva vi skulle gjøre. Vi er en klasse på 14 elever, og det var helt herlig å reise med en så fantastisk gjeng!

Hadde dere noe opplegg på dagen? Vi hadde litt opplegg på dagen ja, men det varierte veldig. Noen dager var vi på guiding i byen, og andre dager gjorde vi litt mer morsomme ting, som surfing, kokkekurs, ziplining, snorkling i fantastiske koraler, landsbybesøk, elefantridning, dyrepark, besøkte kjente strender og templer osv. Så det er ikke akkurat opplegg jeg skal klage på!

Håper dere fikk svar på det dere lurte på! Er det noe mer dere lurer på, er det bare å spørre!

Tiger Kingdom

Tenkte å vise dere noen bilder jeg enda ikke har fått lagt ut, fra da jeg var i Tiger Kingdom i Chiang Mai (Thailand). Tigere er virkelig noen av de vakreste dyrene som finnes etter min mening. Hadde gjort mye for å hatt en tigerbaby som kjeledyr!Hva syns dere om bildene?  ♥

The secret key to love

Gikk forbi denne nydelige døra i dag, og måtte bare ta et bilde. Det er en kirke, så tipper det er blitt tatt mange bryllupsbilder her! Sykt søtt egentlig, eller hva? ♥

Spørsmål om reisen?

Hei dere! Det er en del av dere som har spurt meg et par ting angående reisen jeg hadde til Singapore, Australia og Thailand, så jeg tenkte å bare samle spørsmålene i et innlegg, så jeg slipper å lete gjennom alle innleggene for å finne de frem. Derfor er det bare å spørre om hva dere lurer på i kommentarfeltet, så svarer jeg litt senere med flere bilder og litt sammendrag :)

Spør i vei! ♥

I wish I could wear this right now

Nå som jeg er tilbake på skolen, må dunjakken på, solbrillene må legges bort, og vinterskoene må på igjen. Her i Verdal er det nemlig bare overskyet og snø, og jeg kjenner misunnelsen stiger innpå når jeg leser at folk i Oslo går med skinnjakker og converse. Jeg vil gå i lette klær, tynne sko og kjenne solen varmer på kroppen. Håper det ikke er så lenge til...

Hva syns dere om antrekket? Hvordan er været hos dere nå?  ♥

Herlig påskeferie


Lillesøster ♥Hei! Jeg har hatt en fantastisk uke på Blefjell med strålende vær, og nå sitter jeg i sofaen og tenker å begynne å pakke om få minutter. I morgen går turen tilbake til Verdal og folkehøyskolen, og det skal bli koselig å se alle sammen etter en lang ferie. Jeg har virkelig fått vårfølelsen etter denne ferien, så nå venter jeg bare på at snøen smelter og at temperaturen stiger. 

Hva har dere gjort i ferien? ♥

hits