answers

  • 17.04.2013 Icon kl.17:34

I hvilket land/hvilket sted likte/trivdes du best? Jeg har jo vært i tre helt forskjellige land, så det er litt vanskelig å sammenligne. Men med den følelsen jeg sitter igjen med nå, er at Australia var det landet jeg likte best, og at Melbourne var den beste byen vi var i.

Hvilke plasser var du på i Australia, og anbefaler du de plassene? :) Jeg var først 4 dager i Melbourne, og så én uke i Sydney, og jeg anbefaler begge plassene! Jeg likte kanskje Melbourne best, men det tror jeg er fordi jeg ikke hadde så mange forventninger til byen fra før. Den overrasket meg på alle mulige måter, kulturmessig, stemningen, intimiteten og folkene var bare helt fantastiske! 

Hva var det beste med turen? Det beste må vel være at jeg har fått opplevd og sett utrolig masse på så kort tid, noe jeg er utrolig takknemlig for. Dette har ikke vært en ferie med strender, soling og shopping (selvom det har vært inkludert), men en tur jeg aldri kommer til å glemme nettopp pga alt jeg har sett og gjort.
Vakre Melbourne ♥♥

Hvordan var det å komme hjem til Norge, siden det var så varmt? Jeg skal innrømme at jeg kom hjem med et ganske stort kuldesjokk, 50 grader forskjell er ikke bare bare! Men jeg vendte meg fort til det, selv om jeg gjerne skulle brukt shorts og tynne klær litt lenger. Hadde på en måte forventa vår til jeg kom hjem, men der tok jeg visst feil!

Ble du lei av varmen? I Singapore var varmen veldig intens og fuktig luft. Det gjorde at vi ble veldig lei og utslitt av varmen. Det samme var det i Bangkok, så der lå vi stort sett inne under air-con den verste tiden på dagen, og gikk ut på kvelden. Selv om det var ganske varmt det også, så var det hvertfall bedre enn når sola stod høyest på himmelen.

Kunne du blitt der noen flere uker? Jeg var egentlig ganske klar for å dra hjem når vi dro, men det er vel kanskje pga innstillingen. Jeg savnet kjæresten min og familie og venner veldig, men om turen hadde vart et par uker til, tror jeg ikke jeg hadde merket noe forskjell.

Hvor i Thailand var du, og hvilket sted likte du best? Faktisk ganske mange steder! Vi var i Chiang Rai, Chiang Mai, Trang, Ko Lao Liang, Krabi, Phi Phi, Kura Buri, Ko Surin og Bangkok! Jeg likte vel øyene best, enten Ko Lao Liang eller Ko Surin. Det var helt fantastisk å ha en hel strand for seg selv med veldig lite turisme og bare leve i paradis!

Gleda du deg litt til kulden i Norge? Egentlig ikke. Det eneste jeg gruet meg til å komme hjem, var faktisk kulden, haha :p

Hvor ville du anbefalt å være hvis man skulle dratt på en reise? Det spørs helt hvilken reise du er ute etter! Er du ute etter totalt avslapping med hvite strender og turkist hav, ville jeg jo anbefalt Thailand. I tillegg er det jo latterlig billig der nede! Er du ute etter litt mer storbyferie, med veldig hyggelige mennesker, gode shoppingmuligheter, mye fint å se, feste og ha det gøy, ville jeg anbefalt Australia.

Var det deilig? Det var utrolig deilig ja! Det å kunne kjenne varmen på kroppen, og samtidig vite at de i Norge gikk med dunjakker og uggs, gjorde at jeg satt utrolig pris på solen og varmen selv på de verste dagene med fuktighet. Dessuten fikk jeg jo farge på kroppen, noe som er greit å ha før sommeren kommer hit.

Hvordan var maten? Maten i Australia var egentlig helt normal. Akkurat det samme som vi får i Norge egentlig, også har de jo indiske, kinesiske og amerikanske restauranter, blant annet. I Thailand gikk det veldig mye i ris og kylling, så jeg ble litt lei til slutt. På den ene øya vi var på fikk vi servert tre måltider om dagen, hvor hver eneste rett var med ris og sjømat. Og vi var der i tre dager!!!

Reiset du rundt med klassen din? Kunne du snakket litt om det?
Ja, det gjorde jeg. Jeg går på folkehøyskole på reiselivslinje, hvor Australia og Thailand var hovedreisemålene. Månedene før vi dro brukte vi på å planlegge og gjøre klar til turen, bestemme hvor og hva vi skulle gjøre. Vi er en klasse på 14 elever, og det var helt herlig å reise med en så fantastisk gjeng!

Hadde dere noe opplegg på dagen? Vi hadde litt opplegg på dagen ja, men det varierte veldig. Noen dager var vi på guiding i byen, og andre dager gjorde vi litt mer morsomme ting, som surfing, kokkekurs, ziplining, snorkling i fantastiske koraler, landsbybesøk, elefantridning, dyrepark, besøkte kjente strender og templer osv. Så det er ikke akkurat opplegg jeg skal klage på!

Håper dere fikk svar på det dere lurte på! Er det noe mer dere lurer på, er det bare å spørre!

15 kommentarer

Edel Kristina

17.04.2013 kl.17:53

Kjempefine svar! Ser sinnsykt herlig ut i Melbourne!

lisebrevik - Fotoblogger

17.04.2013 kl.19:11

Jeg leste hele innlegget og må bare få sagt at jeg syntes svarene var veldig fine :) og litkte bildene i innlegget også!

Charlotte Pettersen

17.04.2013 kl.19:19

Bra svart:-)

Silje Orre Olsen

17.04.2013 kl.21:00

DU ER HELT NYDELIG!!

Monica Laia

17.04.2013 kl.21:02

you make me wanna go to Melbourne right now with those pics and text!

Marita

18.04.2013 kl.11:20

Så mange herlige bilder i det innlegget her!

Malinstha

18.04.2013 kl.16:26

gode svar, utrolig mange fine bilder :D

Erle

18.04.2013 kl.18:49

gode svar:D

Juthamat~

18.04.2013 kl.18:56

så bra svart og interessant. C-:

frida

18.04.2013 kl.21:22

bra svart!!

Helene KS, fotoblogg.

19.04.2013 kl.11:25

fine svar:)

sv: Tusen takk for kommentaren på Helenekragseths.blogg.no , siden jeg legger ned bloggen så sier jeg det her i fra:)

Kristina Vist

19.04.2013 kl.13:33

Gode svar :-)

Tine

19.04.2013 kl.16:26

JEG OPPDAGET AKKURAT DENNE BLOGGEN. TROR DU HAR FÅTT DEG EN FAST LESER FRØKEN

mheart95

19.04.2013 kl.18:15

Bra svart :D

Ak

19.04.2013 kl.20:07

Fine svar:*

Skriv en ny kommentar

hits