MITT ÅR SOM UTVEKSLINGSSTUDENT

  • 07.06.2011 Icon kl.18:03

Da jeg først fikk vite om englandstilbudet, var jeg med en gang interessert. Jeg ville rett og slett oppleve noe nytt, ville vekk fra kalde Norge og drittmiljøer og  bli kjent med mange nye mennesker. Plutselig fikk jeg vite at jeg var en av de heldige som fikk oppleve et år i utlandet, og jeg var så og si ganske sikker på at jeg ville dra. Da Peter Kent (hovedansvarlig i England)  fortalte oss at det året vi nå skulle gjennom kom til å bli det tøffeste året noen sinne, visste jeg ikke helt hva jeg skulle tro, men tenkte med en gang at han overdrev. Nå, etter å ha gått gjennom dette året, tenker jeg tilbake, og vet at han hadde 110% rett. Dette året har vært et tøft år, men også det beste av mitt liv. Da vi først kom til England var det mye som skulle skje. Vi skulle bli kjent med en helt ny kultur, forholde oss til noen totalt fremmede, komme til en ukjent skole, og venne oss til det å bo i England. De første ukene gikk ganske fort, ettersom det var mye vi ville se og oppleve. Vi lærte mye nytt om landet på kort tid, som at engelske spiser nesten bare frityrstekt mat, at engelskmenn er uvanlig hyggelige, skolen er et pes, alt er billigere enn Norge, Frappe på Starbucks er en vinner, og shoppingen er amazing. 

Jeg har ikke tenkt til å legge under en stol at mye av tiden i England var vanskelig. Desverre kom jeg ikke så godt overens med roomien min, som skapte vanskeligheter å nyte oppholdet. Når man er så tett oppå hverandre i tillegg, blir man fortere lei, og dermed skaper konflikter.  Hjemmelengselen var helt enorm i høst og før jul, jeg vil ikke si at jeg trivdes den perioden. Men jeg bet tenna sammen, vi fant ut en løsning, og alt skulle ordnes etter jul. Hadde det ikke vært for at jeg dro hjem i høstferien og mye prat med gode venner og familie, ville jeg vært utrolig usikker på om jeg ville fulllføre året. Jeg er kjempe glad for at jeg valgte å fortsette, for etter jul endret alt seg. Etter jul
var den beste tiden. Tiden gikk sykt fort, og jeg har enda ikke skjønt hvor den ble av! "vi har god tid" tenkte jeg, men plutselig slo det meg at det var på tide å pakke tingene å reise. Trivselen var utrolig mye bedre, jeg fikk meg en ny roomie, som også har blitt en av mine beste venner.  Når jeg ser tilbake nå, skulle jeg ønske at det siste halvåret startet da vi dro, for det er virkelig ingenting jeg ville endret hvis jeg hadde sjansen. Det er heller nesten ingenting jeg savner fra det første halvåret, men jeg ble utrolig sterk og modig. Alt skjer jo for en grunn ..


savner Bhuna utrolig masse! Rareste og morsomste hunden noen sinne, har mange gode minner med han <3


Det er utrolig mye jeg har opplevd på så kort tid. Jeg har vært i London hele 5 ganger og har også vært i Firenze med skolen. I tillegg fikk jeg besøk av Joachim i vinterferien, og mamma, Line, Carina og tante kom den siste uken for å feire bursdagen min. Jeg har jo også vært hjemme i alle ferier, noe jeg egentlig angrer på. Påskeferien trengte jeg strengt talt ikke å dra til Norge, for det første fordi jeg ville nyteden  siste tiden i England, og for det andre kom jeg hjem for en langhelg bare en uke etter, for å overraske Joachim på bursdagen hans. Misforstå meg rett; det var utrolig deilig å komme hjem til alle kjære, og jeg hadde en fantastisk tid i Norge. Men å være i England på den måten jeg var, er et engangstilfelle, som jeg aldri vil ha muligheten til å oppleve igjen. Famile, venner og kjæreste har jeg hele livet. 

Jeg var ekstremt heldig med den familien jeg kom til. De skulle prøve ut studenter for første gang, og tok meg i mot med åpne armer. De var så utrolig snille, hyggelige, inkluderende, omtenksomme, og alt det positive du kan tenke deg. Den familien er et stort forbilde for meg, de er absolutt perfekte i mine øyne. Mange av familiene i England bryr seg bare om penger, og gir f i hva studentene finner på, mens disse var helt unike. De brydde seg utrolig mye om oss, var alltid redde for at vi manglet noe, ville alltid sørge for at vi kom oss trygt frem hit og dit, elsket å ta oss med rundt om kring for å vise oss den vakre byen, syns alltid synd på oss da vi hadde så mye skolearbeid, og ønsket alltid å se oss i godt humør. Rundt dem er det umulig å ikke trekke på smilebåndet, de er fantastiske herlige. Det å komme så nærme familien gjorde det ufattelig vanskelig å dra fra dem også. Jeg ble veldig knyttet til dem, og har blitt veldig glad i dem. Heldigvis føler de det samme, og tryglet oss om å komme tilbake så fort som mulig. De gleder seg kjempe masse til å se oss igjen, - og det gjør jeg også!Ikke bare hadde jeg en perfekt familie, de hadde jo også et drømmehus! I tillegg til dette fikk jeg drømmeroomien også, som toppet alle mine forventninger til året. Jeg var så ekstremt heldig, og er nødt til å takke meg selv for at jeg valgte å dra til England. Jeg visste at det ville bli et tøft år, i og med at det er hardt å være borte fra kjæreste, venner og familie så lenge. Takk og lov hadde vi skype, og jeg kom jo hjem jevnlig. Jeg og Joachim har også bevist at det går an å ha avstandsforhold, hvis man vil at det skal funke. Vi klarte det soleklart! :)


Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valtge å dra til England. Jeg har lært så utrolig mye, blitt mye mer selvstendig, fått bedre selvtillit, klart å takle ting på egen hånd og med eget ansvar, forbedret meg innen skole, knyttet sterke bånd til utrolige mennesker og rett og slett hatt et utrolig minneverdig år. Hadde jeg fått spørsmål om å ta året på nytt, hadde jeg sagt ja uten å nøle, og jeg misunner alle som skal dit videre. Jeg er stolt av å ha gjennomført et år i utlandet.
Tiden etter England har vært veldig rar. De første dagene skjønte jeg ingenting, og tenkte at jeg bare var hjemme på ferie, og straks skulle tilbake. Til slutt forstod jeg at livet der nede var over, og at det var på tide å gå videre. Haha, høres ut som jeg har kjærlighetssorg eller noe, men det er faktisk sant. Jeg ble bare deprimert og lei meg, ikke fordi jeg aldri skal tilbake (for det skal jeg jo), men fordi jeg aldri skal tilbake til akkurat DET. Jeg kunne gjerne tenkt meg å bli der et par måneder til, men nå er jeg her, og kan ikke endre noe av det. Jeg har nå forstått at jeg forblir i Norge enn så lenge, tross dyre priser og dårlig miljø, men det skulle ikke forundret meg om jeg drar tilbake til å ta viderestudier i vakre Bournemouth.


Carina, meg og Line. Beste søstrene på jord <3


Amalie <3 Vet ikke hva jeg skulle gjort uten henne, takk for at du gjorde oppholdet syyyykt bra i shomshaverden:)

 

Har dere spørsmål angående England, enten om oppholdet eller tilbudet, spør i dette innlegget. Tenker jeg svarer på spørsmål i løpet av uken!:)
 

13 kommentarer

:)

07.06.2011 kl.18:15

Fine bilder! Vil også ta et år i utlandet.

ap96

07.06.2011 kl.18:23

Høres utrolig morsomt ut!

Fine bilder :D

whyymee

07.06.2011 kl.18:28

kjempe fine bilder. høres ut som du har kost deg, jeg vil også gå et år i utlandet

iafs

07.06.2011 kl.18:47

Fine bilder, du er så pen :))

partypikene

07.06.2011 kl.18:47

høres ut som om du har hatt en utrolig opplevelse! dette gjorde at jeg fikk enda mer lyst til å ta ett år i utlandet:)

Line Victoria

07.06.2011 kl.18:48

åh, jeg vil være utveklingsstudent i tennessee! heldig :)

kommentere siste innlegg? du får vurdering om du gjetter riktig! ♥kommentere siste innlegg? du får vurdering om du gjetter riktig! ♥

inamoe

07.06.2011 kl.18:55

Jeg tok andre klasse på videregående i Bournemouth og hadde et fantastisk år. Anbefaler alle å studere minst et år i utlandet:-)

liitamarita

07.06.2011 kl.18:59

jeg har alltid hatt lyst å ta et år i utlandet, tror jeg skal gjøre det når jeg starter på høgskolen igjen :) Ser ut som du hadde det fint, det ene halve året i vært fall :)

Marte

07.06.2011 kl.20:23

Ble du kjent med mange engelske folk, bortsett fra vertsfamilien din?

KESH

09.06.2011 kl.23:11

Utrolig fint innlegg! :D

Amalie Hatlevik

10.06.2011 kl.22:42

ååååå<3 dette innlegget var utrolig bra, jeg gråter haha! utrolig koselig å lese gjennom, og det siste bildet av oss var såå shomshaete haha. for en fantastisk tid vi hadde sammen, herregud. vi må dra tilbake til england SAMMEN! også må vi være mer sammen i shomshaverden selvom vi ikke er i england. er så rart å ikke våkne opp med deg (FORTSATT) og venter egentlig bare på å dra tilbake fordi det føles som jeg er på ferie (FORTSATT). savner deg så mye hele tiden! lille shumi<3

Johanna

15.08.2012 kl.12:11

Har så utroliglyst til å reise! Hvilket reisebyrå reiste du med ? :)

Helene Kirkeby

15.08.2012 kl.22:15

Johanna: Det burde du absolutt gjøre! Reiste med en skole i Oslo via medielinjen, så det er et eget opplegg som F21 (skolen) driver med. Så hvis du bor i Oslo og går MK, kan du ta 2. året ditt i England. Det anbefales på det sterkeste!

Skriv en ny kommentar

hits